tirsdag 23. september 2008

For my Norwegian readers (På Norsk!)

I dag kommer et lite innlegg som i sin helhet er kopiert fra Guro sin blogg, jeg har fått lov.

Kjære biskop Kvarme!

Takk for kampen for den rette tro og at homofilt samliv ikke er forenelig med Bibelen og kristendommen! Det står jo klart i 3. Mosebok 18/22 at homoseksualitet er en vederstyggelighet...så det er jo ikke noe å snakke om!

Men nå trenger jeg noen råd om hvordan jeg skal leve etter Guds bud:

1. Hver gang jeg brenner en okse som et offer, vet jeg at dette gir en duft som velbehager Herren (3. Mosebok 1/9). Problemet er naboene! De er ikke like begistret over eimen av brent okse.

2. Jeg ønsker å selge datteren min som slave(2. Mosebok 21/7). Med det prisnivået vi har i dag - hva mener dere er rett pris for henne?

3. I 3. Mosebok 25/44 står det helt klart at jeg kan eie både mannlige og kvinnelige slaver så lenge de er kjøpt i et naboland. En venn av meg sier dette bare gjelder for svensker, og ikke dansker. Her trenger jeg litt hjelp - kan jeg eie dansker?

4. Jeg har en nabo som insisterer på at han skal arbeide på sabatten. 2.Mosebok 35/2 er helt tydelig på at han skal drepes. Er jeg moralsk ansvarlig for å gjøre dette selv? Eller tar kirken seg av dette?

5. En venn av meg mener at selv om det er en vederstyggelighet å spise skalldyr (3. Mosebok 11/10), så er homoseksualitet verre. Jeg er uenig!! Hvem har rett?

6. I 3. Mosebok 21/20 står det klart at jeg ikke må nærme meg Guds alter dersom jeg ser dårlig. Jeg innrømmer at jeg er nærsynt og bruker briller. Må synet mitt være helt perfekt eller opererer vi med litt slingringsmonn her?

7. De fleste av vennene mine går til frisøren. De klipper håret på sidene og tar skjegget i kantene. Dette er tydelig en synd i Følge 3.Mosebok 19/27. Hvordan bør de straffes?

8. Jeg har lest i 3. Mosebok 11/7-8 at jeg ikke må røre rester av en død gris, fordi det gjør meg uren. Kan jeg likevel spille fotball dersom jeg har hansker på?

9. Min onkel har gård. Han synder mot 3. Mosebok 19/19 fordi han planter to ulike avlinger på samme jorde. Kona er ikke noe bedre, fordi hun går med klær som er laget av to ulike stofftyper (blanding av bomull og polyester). Han har også den uvanen at han banner mye. Er det virkelig nødvendig at vi samler hele byen for å steine dem(3. Mosebok 24/11-16)? Er det ikke like greit å brenne de til døde i et familieselskap - slik vi pleier å gjøre med mennesker som ligger med sine slektninger (3. Mosebok 20/14)?

Jeg vet dere har gått i dybden på denne type problemstillinger. Jeg er sikker på at dere kan hjelpe meg. Takk for påminnelsen om at Guds ord er evig og uforanderlig!!


Takk for oppmerksomheten.

9 kommentarer:

Bim HD sa...

Hahahaha... dagens skratt!!! Den behövde jag - undrar om jag inte ska länka till dig ;)
Må så grankott...

Siena Knit sa...

Du har min fulle støtte. Det er på høy tid å få bort mørkemennene i den norske kirke...

sipusa sa...

Har lest den før og den er megabra!
Utrolig hvordan kirka stikker nesa si i andre folks sexliv.......og nå som de ikke kan bestemme hva heterofile skal gjøre i senga mer blir det jo ekstra viktig å få herse med de homofile tenker jeg....

Randi sa...

Fy falte...no vart æ skræmt!! det var før jeg leste resten.....hahahahaha...da lo jeg godt..hihihi
Skitbra!!

Magaki sa...

Fantastisk :)))

lenaf sa...

Den var bra! Hehe...

sol sa...

Skulle gjerne sett svaret - det må jo bli rene verdensmesterskapet i roing. ;)

Yvonne sa...

Logikk er vel ikke religionens store kjepphest, men kjærligheten burde være det!! Deilig med litt humor.

Yvonne
www.fjellvang.no/quilt

PerJorun sa...

Så sant så sant!! Kirken er litt.. .ehhh.. selektiv i sine meninger. Men jeg har en mening om deg i bloggen min :-)